Veľkú noc si pripomenú zdobením megakraslice i živou Krížovou cestou

29.03.2010 Prešov

Prešov 29. marca (TASR) – Počas Veľkonočných sviatkov pripravuje mesto Prešov pre svojich obyvateľov niekoľko podujatí. Hovorkyňa radnice Iveta Adamová informovala TASR, že už vo štvrtok (1. 4. ) o 11. 00 h sa ...
\"Na podstavci bude umiestnené asi tri metre vysoké vajce, ktoré budú zdobiť prešovskí sprayeri. Mesto má záujem poskytovať priestor aj pre priaznivcov takzvaného street umenia a preto bude záležať len na ich fantázii, ako sa dokážu prezentovať pri tvorbe veľkonočného motívu, \" povedala Adamová.
Na Veľký piatok (2.4. ) sa bude v pešej zóne odohrávať Živá Krížová cesta. Ochotnícki divadelníci ponúknu obyvateľom dramatické obrazy z ukrižovania Ježiša Krista.
\"V minulom roku sme odohrali scény v Nižnej Šebastovej a prišlo si ich pozrieť takmer 2000 ľudí. Dohodli sme sa s vedením mesta, že tieto historické udalosti teraz prenesieme do centra Prešova, aby sa ich mohlo zúčastniť ešte viac návštevníkov, \" povedala jedna z organizátoriek Mirka Hlavatá.
Krížová cesta sa začína o 10. hodine pred budovou radnice, kde bude prebiehať predvedenie Ježiša pred Piláta. Následne bude sprievod prechádzať po pešej zóne pozdĺž mestského parku, cez Svätoplukovu ulicu až do Záhrady umenia, kde herci zinscenujú ukrižovanie, sňatie z kríža a uloženie Ježiša do hrobu.
Na Veľkonočný pondelok budú môcť Prešovčania cestovať mestskou hromadnou dopravou zdarma. Jedinou podmienkou je, aby sa v prípade potreby vedeli preukázať akýmkoľvek symbolom Veľkej noci. Podľa Adamovej náhradou cestovného lístka môžu byť napríklad bahniatka, veľkonočná výslužka polievačov alebo korbáč.
 

Vyberte región